LUGTER DIN BLESPAND?

LUGTER DIN BLESPAND?

Det kan være en stor belastning for hjemmet når blespanden begynder at lugte. Ligesom alt andet hvor der er affald, er det anbefalelsesværdigt at give den en grundig rengøring ihvertfald et par gange om måneden. For at undgå lugt er det vigtigt ikke at bruge blespanden til anden affald – selv det mindste hul i posen kan give udsivning i blespanden, hvilket giver en beskidt blespand og dertil følgende lugt.
En anden vigtig ting at holde sig for øje, er at blepose eller refill er isat korrekt i blespanden. Hvis ikke bleposen er sat rigtigt i, vil den ikke kunne inddæmme lugten.

Hvis din blespand trænger til en rengøring, kan du følge nedenstående vejledning til et lugtfrit børneværelse og hjem. De to første skridt mod en lugtfri blespand er følgende.

blespand lugter guide

VASK SPANDEN MED VAND OG SÆBE

Allerførst skal du tømme blespanden. Tag bleposen ud og fjern refillen. Lav en opløsning med vand og sæbe og find en klud frem. Du kan eventuelt tage spanden med ud i dit brusebad eller op i karbadet for at gøre rengøringen nemmere, så slipper du også for, at bakterier kan sprede sig yderligere i dit hjem. Kom godt rundt i hjørnerne og vær omhyggelig med at skrubbe spanden – husk også indersiden af låget. Vask blespanden grundigt efter med vand til slut.

blespand lugter

LUFT BLESPANDEN

Efter endt rengøring af spanden er det en god idé at sætte den udenfor til gennemluftning. Lad den gerne stå udendørs i minimum 24 timer, så der kommer ordentlig ventilation gennem spanden. Det er altid godt, uanset hvad, at lufte blespanden igennem engang imellem så du undgår genstridig lugt. Hvis du stiller spanden i solen, vil solens stråler endda være med til at hæmme og dræbe bakterievækst.

OPLEVER DU EKSTRA GENSTRIDIG LUGT FRA DIN BLESPAND? HVIS DE TO FØRSTE SKRIDT IKKE VAR NOK TIL AT GØRE DIN BLESPAND LUGTFRI

.

BRUG RODALON

Hvis det ikke er nok med vand og sæbe, så prøv med Rodalon. Rodalon findes i forskellige varianter og er PH neutralt. Det virker desinficerende og fjerner bakterier og lugt (det bruges for eksempel af hundeejere, hvis hunde har uheld indendørs – det siger lidt om effektiviteten).
Vask eller spray spanden med Rodalon, præcis som du ville med en sæbeopløsning, og skyl grundigt efter med vand.

SPRAY BLESPANDEN MED EN EDDIKEOPLØSNING

Lav en eddikeopløsning i en spray og sprøjt det over låget, både inde og ude. Hæld lidt eddike i bunden af spanden, et par centimeter burde være nok. Lad blespanden stå med eddike i (sæt den udenfor så du undgår, at hele dit hjem lugter af eddike) et par timer minimum. Luk ikke låget, luften skal kunne strømme igennem. Vask grundigt efter med vand og sæbe.

HÆLD BAGEPULVER I BUNDEN AF BLESPANDEN

Bagepulver binder lugt og kan afhjælpe og forebygge at lugt opstår i din blespand. Du kan med fordel blande bagepulver med lidt duft som citronolie eller lavendelolie, så er du godt på vej.Tea Tree olie virker rensende og desinficerende, men har en lidt kraftigere duft. Prøv dig frem hvad der virker for dig.

puslebord-tips-og-tricks

PAS PÅ MODERNE PRODUKTER MED KEMIKALIER

Der findes mange produkter på markedet, der lover at komme lugten til livs i din blespand, om det være sig i form af pulver, sprays eller opløsninger. Vores erfaring er, at du kommer længst med at skrubbe og desinficere din blespand med naturlige opløsninger, som du kan finde derhjemme på hylden. Langt de fleste færdige produkter på markedet der er målrettet rengøring af blespand, er fyldt med skadelige kemikalier og skrappe midler, der kan være sundhedsskadelige for dit barn og dig. I de fleste tilfælde vil en grundig vask og en god luftetur være nok til at give en velduftende blespand.

0
Sund babylotion og cremer til børn