PUSLEBORD – HVORDAN SKAL DET SE UD?

PUSLEBORD ELLER EJ – VI HAR SAMLET NOGLE GODE TIPS TIL OMRÅDET OG TING DER ER GODE AT HAVE INDEN FOR RÆKKEVIDE, NÅR DER SKAL SKIFTES BLEER

Et velassorteret puslebord gør underværker i et hjem, der pludselig er præget af babybleer. Et puslebord sparer dig for rygsmerter og stressen ved ikke at have alt lige ved hånden, når dit barn skal skiftes. Uanset om du har et klap-ud puslebord eller en skænk, er der nogle ting der er smart at tænke i, når puslebordet skal udstyres.

EN GOD MADRAS ELLER TOP

Det er vigtigt at vælge en god madras, der både er behagelig for din baby og er nem at rengøre. Den vil blive udsat for lidt af hvert gennem tiden, så vælg en madras eller et underlag der er nemt at tørre over med en klud efter hvert skift. Ellers kan det være en god idé at investere i nogle bomuldsbleer, som du kan lægge under din baby og dække af med, så kan de blot smides til vask efter brug.

VASKETØJSKURV OG RENT TØJ

Du vil nok skulle vænne dig til, at tøjskift på den lille vil ske op til flere gange om dagen, det være sig om der er gylpet lidt eller om der har været en mindre eksplosion og en dertil følgende utæt ble. At have en vasketøjskurv til beskidt tøj ved siden af puslebordet er belejligt, så der ikke pludselig er et mindre bjerg af beskidt babytøj på gulvet.
Rent tøj der er lige ved hånden gør det nemmere for dig og mindre stressfyldt.

EN BLESPAND

En blespand er helt essentiel ved puslebordet, hvis du vil undgå lugt og bakterier. Du kan selvfølgelig også vælge at holde vejret og have et rum forseglet derhjemme – det kan dog undgås ved at investere i en blespand. Blespanden vil inddæmme lugt og bakterier og sørge for at hygiejnen er i top. Du kan læse vores artikler og se anmeldelser af de forskellige blespande på denne side. Husk at vælge de rigtige bleposer til din blespand, de har en antibakteriel funktion og samarbejder med spanden om at skabe et rent område. Find dine bleposer her.

BLEER OG VÅDSERVIETTER

Når du for første gang står med en beskidt ble, én hånd på baby og opdager, at der hverken er en ren ble eller vådservietter tæt på, vil du opdage hvor nødvendigt det er at have alt indenfor rækkevidde. Den mindre løbetur du skal ud på med en beskidt babynumse på armen (som helt sikkert tisser lidt ekstra på vejen), vil være rigtig rar at kunne undgå.
Sørg for altid at fylde op og have et lager af bleer og vådservietter liggende ved puslebordet til alle tider.
Hvis du ikke kan lide at bruge vådservietter på den sarte bagdel, så hav en spray med vand stående og et par rene vaskeklude. Det er noget nemmere at have en spray stående, end at skulle lave en balje med vand hvert eneste bleskift.

puslebord-tips-og-tricks

CREME OG SALVE

Selvom dit barn ikke har bleudslæt, er det stadig en god idé at have et par cremer og salver inden for rækkevidde. Når den mindste irritation eller tørre plet opstår, er det rart at kunne behandle med det samme.
En god og økologisk salve er den fra Green People – Calming Nappy Cream. Den er fyldt med nærende, plejende og beskyttende ingredienser. Bonus at du selv kan bruge den på tørre områder på kroppen! Vi har lavet en guide til gode og naturlige remedier, som du kan bruge på de sarte områder her.

HÅNDSPRIT

For at undgå bakterier spreder sig og du bringer dem videre ud i hjemmet, er det vigtigt hurtigst muligt efter bleskift at bruge en håndsprit. Gør det inden og efter, så du sørger for et minimum af bakterier.

DESINFEKTIONSMIDDEL

Sørg for at have en spray med desinfektionsmiddel stående ved puslebordet, så kan du nemt sprøjte underlaget og tørre efter med en klud. Du sparer tid og så har du altid et rent puslebord at vende tilbage til ved næste bleskift.

Du kan lave din egen naturlige desinfektionsspray. Så undgår du skadelige kemikalier omkring dine børn.

VATRONDELLER

Vatrondeller kan bruges til alt. I de små hudfolder der danner sig på baby, er vatrondeller specielt gode til at komme ind og sørge for, at der er rent. Hvis du ikke er til at bruge vatrondeller, kan du købe genanvendelige vatrondeller, der kan ryge med i en kogevask.

HIMMEL OG LEGETØJ

Stimulér den lille med en himmel eller noget raslelegetøj, så du skaber en god oplevelse for jer begge. En rastløs og ugidelig baby er ikke sjov at skifte og kan potentielt blive en traumatisk oplevelse for jer begge. Sørg for at skabe ro og få din baby til at føle sig tryg.

NATLAMPE

Når du skal op om natten, hvilket er uundgåeligt, for at skifte ble er det rart med noget god belysning. Stil en natlampe ved siden af puslebordet som giver et godt blødt lys. For hverken dig selv eller den lille er det rart at tænde for en blændende loftslampe, der gør det umuligt at falde i søvn bagefter. Sørg for din nattesøvn og hav en god natlampe.

HVAD SÅ HVIS DU IKKE BRUGER PUSLEBORD?

Flere og flere forældre vælger ikke at bruge et puslebord, men vælger at skifte enten på gulvet eller på sengen. Det kan der være flere grunde til; pladsmangel, for nemheds skyld/bekvemmelighed og fleksibilitet. Hvad end grunden er, kan det være smart at have en “baby station” alligevel. Hav en taske klar med alle sagerne, ligesom hvis du skulle på tur, så kan du nemt og bekvemt hive fat i den, når du skal skifte ble.

0
lav selv babyprodukterzinkoxid farlig for børn eller ej