RENE INGREDIENSER – GLAD BABYHUD

EN GUIDE TIL DE BEDSTE MÆRKER

Babyer optager 20-30% mere gennem huden end vi gør som voksne. Hudens barriere er tyndere og den lille krop har samtidig sværere ved at udskille de toksiner der kommer indenbords, da hverken leveren eller udskillelsen af giftstoffer er fuldt funktionsdygtig i det første stykke tid.

I lyset af det, bliver det endnu mere meningsfyldt at vælge produkter, der er fri for phtalater, parabener, sulfater, alkohol og hvad der ellers findes af kemikalier og tilsætningsstoffer. Efterhånden findes der heldigvis rigtig mange mærker, der producerer produkter der er rene; fyldt med naturlige substanser og giver god næring til en sart hud.

Nedenfor har vi lavet en gennemgang af mærker, der er gode for dit barn og dig selv (og resten af familien).

BALM BALM – UK

Produkterne fra Balm Balm er 100% økologiske og 100% naturlige. Mærket er certificeret LEAPING BUNNY og REAL BEAUTY MANIFESTO – de tester ikke på dyr og har en holistisk tilgang til naturlig hudpleje og bæredygtighed. Den lille familievirksomhed anvender ikke parfume eller kemikalier i deres produkter. Alt emballage er lavet af genbrugsmateriale og alle produkter kommer i glas med genbrugs plastlåg.

VI ELSKER:

Baby Balm Sheabutter, jojoba, calendula og solsikke går ind og lindrer eksem, virker fugtgivende og er så mild, at den kan bruges på de mest udsatte områder. En multi balm uden parfume der plejer alt fra bleudslæt til dine egne tørre albuer.

RUDOLPH CARE (MOMMY & ME) – DK

Rudolph Care er kendetegnet ved at være uden kemikalier og hormonforstyrrende stoffer, helt essentielt for dig som mor. Til dig som mor er der udviklet et væld af produkter med ingredienser som acai, jojoba, calendula og olivenolie – alt sammen 100% økologisk. Der findes ét produkt til baby, Mommy & Me, som er både Svanemærket, Allergy Certified, Cosmos og Astma og Allergi Nordic.

VI ELSKER:

Mommy & Me Med ekstrakter og olier fra kokos, vandmelonfrø og acaibær samt sheabutter og bivoks, virker denne balm afstressende på huden og giver godt med fugt. Bivoks hjælper til at skabe en barriere mellem hud og en fugtig ble. Brug den selv på dine brystvorter eller på dit maveskind for at forebygge strækmærker.

GREEN PEOPLE (ORGANIC BABIES) – UK

Green People laver produkter der er økologiske, naturlige, fairtrade og bæredygtige samt cruelty free, de udfører ingen test på dyr. Green People blev i sin tid stiftet af en mor der kæmpede med at finde rene og naturlige produkter til at bekæmpe sin datters eksem. Hun udviklede derfor sine egne produkter, der skulle vise sig at blive en stor succes hos mange forældre. Deres linje til babyer og børn er baseret på naturlige og beroligende urter som kamille, morgenfrue og lavendel.

VI ELSKER:

Mum & Baby Rescue Balm Denne multi balm med sheabutter, calendula, e-vitamin, solsikkeolie, mandelolie, hampeolie og bivoks er et vidunder og er anbefalet af jordemødre. Den er uden æteriske olier og duft, så den kan anvendes på de mest sarte områder. Brug den til bleeksem, dine ømme brystvorter eller endda til mellemkødet – den blødgør inden fødslen. Hvis dit barn er plaget af psoriasis, er denne balm guld værd.

WELEDA

Dr. Rudolph Steiner startede i 1921 Weleda som et farmaceutisk laboratorium. Sammen med Dr. Ita Wegman og et hold af videnskabsmænd, udviklede de produkter der søgte at genskabe kontakten til kroppens naturlige tilstand. De gror alle planter og blomster på deres egne biodynamiske marker. Mærket udnytter egenskaberne fra blomster, planter og rødder og udvinder mineraler og essentielle olier til at lave produkter der skaber harmoni i din krop. Alle produkter er fri for syntetiske forbindelser og skadelige kemikalier.

VI ELSKER:

Baby Tummy Oil Giv dit barn en mavemassage med denne velduftende olie. Ingredienserne tæller merian, kamille og kardemomme blandet op i mandelolie. Olien er udviklet i samarbejde med jordemødre og farmaceuter og støtter din babys fordøjelse. Massér blidt i cirkler mod uret og udad omkring din babys navle. Bevæg dig ned af venstre lår, så hjælper du til at eventuel luft i tarmene, kan blive forløst.

Når du masserer dit barn, skaber det en forbindelse mellem jer i berøringen og får dit barn til at slappe af.

SARD KOPENHAGEN (MAMIME)

Sard Kopenhagen skaber multifunktionelle produkter uden hormonforstyrrende kemikalier og kemikalier der belaster miljøet. Alle produkter er fri for aluminiumforbindelser, parabener, silikone og produkterne er baseret på rene og naturlige olier. Alle produkter blive produceret i Danmark og lever op til de højeste krav af renhed og naturlighed efter bæredygtige standarder.

VI ELSKER:

Trimester pakkerne Sard Kopenhagen har som et af de eneste mærker udviklet pakker med produkter der passer til henholdsvis 1. Trimester, 2. Trimester, 3. Trimester og Efter Fødsel – alle pakker består af produkter målrettet din krop, lige der hvor den er i de forskellige stadier. Forskellige olier som abrikoskerneolie fyldt med A og E vitamin til at pleje sensitiv hud, mandelolie til at blødgøre mellemkødet inden fødsel og arganolie til forebyggelse af strækmærker, er med til at støtte dig hele veje gennem graviditeten.

OLÍVY

Olívy har siden 2015 været uundværlig på de fleste pusleborde. Skabt ud fra en gammel fransk apotekeropskrift, baseret på olivenolie og kalk, har den ændret forældres vaner i forhold til bleskift og rens af babynumsen. Olívy baby care – diaper change bruges i stedet for vand, sæbe og vådservietter. De danske produkter bliver fremstillet på en fransk medicinalvirksomhed og er allergivenlige og helt naturlige. Produkterne renser skånsomt, plejer og forebygger bleudslæt og eksem.

VI ELSKER:

Diaper Change Olien er baseret på 100% ren koldpresset jomfru olivenolie med en mild kalkopløsning. Olien tilfører huden fugt og skaber en barriere med fugt. Kalkopløsningen renser og neutraliserer syre fra urin og afføring. Den har en forebyggende effekt på eksem og rødme og lindrer irritation. Blandingen påføres en vatrondel og numsen renses – vask dog afføring af med lunkent vand. Produktet kan også bruges af resten af familien på tør hud eller eksem.

0
modermælk